Sidorhttp://lasaskrivasamtalalara.blogspot.se/2014/10/hej-marcus.html#comment-form

torsdag 23 oktober 2014

Ett brev till Ombeni


Hej! Ombeni

Jag heter Jinwon och studerar på Komvux. Jag läste i boken om dig och Maua.

När jag läser boken, såg jag du känner mycket skuldkänslor mot Isabella. Jag känner sorglig så jag vill ge goda råd till dig.
Du känner du är självisk när du rymde från rebellerna. Men du var bara en svag tjej eftersom det fanns något val till dig. Alla kan vi drabbas av skuldkänslor. Du behöver alltid inte känner skuldkänslor.

Jag vill ge goda råd till dig när du kommer ur skuldfällan.
Första, bor du tänka gruvligt är det riktigt skuldkänslo ?eller bara fantasier.
Andra, rekommenderar jag dig att försöka att hitta någon att tala med exempelvis en kurator eller kompisar.  Det är hjälpsamt för att känner bättre och släppa skuldkänslor.

Jag rekommenderar också att försöka hitta Isabella i Kongo. Om det är svårt att åka själv, du kan kontakta med andra människor och be hjälp föreningen. T.ex. röda korset.
Klandra inte själv mycket. Bara glad och nöjd. Försöka att studera vidare. Släppa skuldkänslor och bli fri från det. Du är ung och underbar tjej så du förtjänar att känner frihet.

Med hälsligar
Jinwon

onsdag 22 oktober 2014

Förutsägelse om ”Solstorm”

Förutsägelse om Solstorm

När jag ser omslaget ”Solstorm”, kan jag se många färger en röd, blå, vit och lite purpur. Jag kan också se man som tar i en snöskoter på isen. Jag tycker man är i Kiruna och den röda dimman är ett norrsken.
Den röda dimman verkar attackera mannen i snöskotern. Dessutom ser den röda dimman ut som blod, det som gör mig rädd och luddig.

Jag ser fram emot att läsa boken. Eftersom jag är intresserad av norrsken och thrillers (jag ser aldrig norrsken även om jag bor i Luleå.)
Jag ska också titta på film på fredag. Det ska bli spännande.


torsdag 16 oktober 2014

Balans och Förändring


I dag läste jag Balans och Förandring i ALL IN. Jag frågade till klasskamrat om deras åsikter om innerbörden.

Man måste älska sig själv för att kunna älska andra.( sidan 75)
Emma hade vara fokuserat att blir den bästa simmaren så hon hade inte ha bra relation med andra. Men nuförtiden har hon försöka att ha relationer och folk runt omkring sig.
Människor borde ha relationer till andra människor eftersom livet blir bättre och aktiverad med samhällsliv.

När jag började läsa boken ALL IN, förstod inte jag vad hon tycket eller hennes attityd. Hon såg ut som självisk och ha psykologiskt problem. När jag har läste mera, blir jag förstöra mera om henne.
Jag vill berömma till henne att hon har kämpat mot livet.

måndag 13 oktober 2014

Brev till Marcus


Jag blev väldigt inspirerad och rörd av berättelsen om dig. Jag heter Jinwon studerar svenska i vuxenutbildning.

Jag tycker att du har bra familj och kompisar eftersom de hjälper och uppmuntrar mycket dig.
Jag blev inspirerad mycket av dig för att du kämpar mycket att överkomma ditt problem och ha positiv själ.
Jag undrar om varför du studerar i civilingenjör. Finns det någonting specielle inledning att studera i civilingenjör?

Vad vill du göra något specielle i framtiden? Jag rekommenderar dig att resa till andra landet. Att resa till andra landet göra dig upplevelse många underbara saker. tex  olika kulturen och träffa många människor från rund om i hela välden.

Hoppas att allt går dig väl i framtiden.

Hälsningar

Jinwon 

onsdag 8 oktober 2014

Hunden är människans bästa vän



Jag läste sidan 81-95. Det var intressant att läsa och jag var chockad när jag läste.

Ombenis hund, Gösta dog. Jag hade en hund som heter ”Jerong” han dog 2 år sen. När jag läste boken, påminde jag om min hund. När han dog, var jag ledsen eftersom han hade varit med min familj för 15år.
Jag tycker att hunden kan bli att människans bästa vän, specielle människor är ensamma. Men jag tycker att hunden är en av bäst vän för människan. Människor skulle ha vänskap med människor. Hunden är djur som behöver människors hjälp.
Jag såg flera gånger ensamma människor i Sverige. De har ofta med hundar, katter. Men de blockerar ofta relation med människor. Jag känner syd om dem.

Jag tycker att läsa boken var mycket intressant och bra .




torsdag 2 oktober 2014

Lycka och föräldraskap

Vi hade en diskussion om All in i dag. Vi diskuterade två kapital lycka och föräldraskap. Det var bra diskussion med lärare.

Mina klasskamrater förklarade att vi skulle täcka inte mycket och orolig inte mycket. Men Emma vill vara bäst. hon såg sitt hinder och svagheter, äntligen accepterade hon  sitt hinder och hon  kan inte  förändra det.
All människor är inte perfekta. Alla människor är olika. Jag tror att det är viktigt att acceptera mina hinder och bli vara nöjd, njuta mitt liv.

Vi diskuterade också föräldraskap. Min klasskamrat förklarade att det inte finns bästa sätter att bli bästa föräldrar, jämföra inte bara andra.
Jag har inga barn nu men jag planerar att ha barn. Den boken gör mig tänka mera om föräldraskap.
Jag tycker när Emma föddes barn, var hon ung och ville fortfarande ha mer än identiteten ”mamma”.
Hon hade förlossnings depression och skiljer sig. Jag tycker att Emma inte var redo att bli mamma. Han borde redo för att bli mogen och stark mamma innan hon var gravid.

Men när jag läser om last sidan.(sidan 65)älskar hon hennes dotter. Jag kände bekväm om det. Jag hoppas hon ska bli bättre mamma och bli leva bättre liv. 

Diskussionen var bra. det var mycket intressant att lyssna andra klasskamrater åsikter.