Sidorhttp://lasaskrivasamtalalara.blogspot.se/2014/10/hej-marcus.html#comment-form

måndag 29 september 2014

Video




Tankar om prestation


Vi hade en diskussion om All in i dag. Många hade åsikter om boken. Vi frågade varandra om svåra ord och pratade om varje sida.

Min klasskamrat förklarade att Emma tog beslut för att bekämpa sin prestationsångest.  Men hon mådde inte bra när hon inte presterade bra. Hon fokuserade alltid på att bli den bästa simmaren i världen. Tyvärr visade det sig att hon hade ätstörningar. En läkare förklarade att hon borde sluta simma. Hon borde sluta simma och ta hand om sin hälsa. Äntligen slutade hon att tävla men hon fortsatte att simma för att må bra utan  att tävla.

Jag tycker att  populära idrottsmän ofta har mycket press på sig och därför blir de stressade.  De fokuserar mycket för att  vinna. Det är mycket svårt   och jobbigt att bli bäst. Att vilja bli bäst och inte lyckas kan vara en svår börda att bära i livet. Jag tycker att man trivs deras liv genom att inte bara borde fokusera på framgång. Denna attityd gör att man blir ledsen och deprimerad. Men människor behöver positiva erfarenheter för att  må bra.

Jag minns när jag jobbade och studerade i Korea, jag hade  svåra uppgifter som var betungande. Jag kämpade för att visa kreativa och bra lösningar på mina uppgifter. När jag lyckades kände jag mig nöjd och självständig.  

Diskussionen var bra. Vi samarbetade tillsammans utan lärare. Vi samarbetade tillsammans för att förstå ord och meningar, det var mycket hjälpsam att förstå innebörden i boken. Jag ser fram emot att läsa denna bok längre fram, jag undrar om vad sitt liv ska hända.

 




onsdag 24 september 2014

Rädsla för vad andra tycker

I dag hade vi en diskussion om All IN.  Vi diskuterade innebörden i boken. Många hade åsikter om boken. Thwe Thwe menade att även om man har dåliga tider i livet, så är det upp till var och en att göra något bra av livet. Men Emma kunde inte styra sitt liv och hade inte bra självkänsla när hon var ung. Min klasskamrat Sandeep förklarade att Emma ställde ut sina medaljerna i simhalle för att hjälpa och motivera andra simmerskor. Emma var både stolt och glad.
Jag tycker att Emmas identitet var komplicerad, när hon vann guld. När hon var ung så hade hon framgångar. Hon hade låg självkänsla och kunde inte bestämna själv över sitt liv och hon var alltid tacksam mot alla andra.
Emmas situation får mig att tänka på hur många skådespelare, som blev populära när de var unga, fick komplicerade identiteter.
Emma borde vara tacksam mot sin publik i stället för att oroa sig för vad de tycker om henne.
Jag hade också många rädslor när jag var ung. Jag var rädd för hur min framtid skulle se ut. Men när jag började tro och lita på Gud, började mina rädslor om livet att minska. Även om vi tror på Gud så kan olyckliga saker hända oss, men jag tror att vi kan överkomma detta genom att be till Gud. Det är bättre att tänka mindre och uppskatta allt i livet. Jag är glad om jag kan äta mat varje dag och bo i ett varmt hus.
Emma är både snygg och framgångsrik, men trots detta så mår hon dåligt. Jag tycker att hon inte var nöjd och tacksam i livet.
Jag skulle vilja föreslå henne att byta syn i livet. Jag tycker att hon borde tänka mindre på vad andra tycker om henne.
Diskussionen var mycket intressant. Det var bra att prata om självkänsla och att gå emot rädslor. Jag kunde inte förstå allt i boken, eftersom hon beskriver en mycket känslig och komplicerad period i sitt liv, använder hon svåra ord. Jag tror att det kommer bli mycket enklare att förstå om denna bok längre fram, när jag har läst lite mer av boken.

måndag 22 september 2014

Rädslor för vad andra tycker-ALL IN


I dag hade vi en diskussion om All IN.  Vi diskuterade innerbörden.

Om diskussionen:
Många hade åsikter om boken. Thwe Thwe menar att även om man har dåliga tider och bra tider i livet, så är det upp till var och en att göra något bra av livet. Men Emma kunde inte leda sitt liv och hade inte självkänsla när hon var ung.
Min klasskamrat Sandeep förklarade att Emma lämnade medaljerna i simhallen. Sandeep förklarade även att Emma kunde hjälpa och motivera andra simmerskor. Emma var både stolt och glad.

Vad jag tycker:
 Jag tycker att Emmas identitet var komplicerad, när hon vann guldet. När hon var ungdom så hade hon framgångar. Hon hade inte självkänsla och kunde inte bestämna själv i sitt liv och hon var alltid tacksam till alla andra.

Jag minns hur många skådespelare som började bli populära när de var unga, Det såg ut som att de hade en komplicerad identitet.

Emma måste vara tacksam till publiken, hon oroar sig för mycket kring hur andra tycker om henne.

Jag hade också många rädslor när jag var ung, jag var rädd om hur min framtid skulle se ut.

Men när jag började tro och lita på Gud, började mina rädslor om livet minska.
Även om vi tror på Gud så kan olyckliga saker hända oss, men jag tror att vi kan överkomma detta genom att be Gud.

Det är bättre att tänka mindre och uppskatta allt i livet. Jag är glad om jag kan äta mat varje dag och bo i ett varmt hus.

Emma är både snygg och framgångsrik, men trotts detta så mår hon dåligt. Jag tycker att hon inte var nöjd och tacksam i hennes liv.

Jag skulle vilja föreslå till henne att byta syn i livet. Jag tycker att hon måste tänka mindre på vad andra tycker om henne.

Avslutning:
Diskussionen var mycket intressant. Det var bra att prata om självkänsla och att gå emot rädslor. Jag kunde inte förstå allt i boken, eftersom hon är mycket känslig och komplicerad. Jag tror att det kommer bli mycket enklare att förstå om denna bok senare, när jag har läst lite mer om denna bok.


fredag 19 september 2014

Instruerande genre-Hur man lånar böcker på biblioteket.



Hur man lånar böcker på biblioteket.

Det är mycket bra att läsa böcker. På bibliotek är det gratis att låna böcker.
Jag tror att läsa böcker är en hjälp för att ta bort depression och tristess.
Du måste ta med ditt identitetskort när du besöker biblioteket.

Gör så här:

1.     Besök ett bibliotek.
2.     Gå till receptionen och berätta att du vill låna böcker.
3.     Visa ditt identitetskort.
4.     Fyll i en blankett.
5.     Om du behöver en pin kod, välj koden när du registrerar dig.
6.     Hämta ut bibliotekskortet på biblioteket.

måndag 15 september 2014

Val av bok om ´Áll in av Emma Igelström´

Val av bok om ´Áll in av Emma Igelström´


Jag har valt boken ’ Áll in av Emma Igelström´ eftersom jag aldrig har hört talas om henne. Jag vet redan vem Zlatan är och har även läst hans bok, och jag vill läsa en ny bok.
När jag läser om baksidan på boken blir jag intresserad av hennes liv plötsligt. Hon hade många problem i sitt liv, men hon överkom och hittade sitt sätt och sin väg att våga leva sitt liv. Jag vill lära mig om hur man överkommer när vi människor har hemska problem.
Mina förväntningar om boken är att den kommer att handla om hennes karriär och privatliv. Jag tror att boken är gripande och sorglig.

En reflektion om Olivias nya klänning

Jag tror att grupparbeten fungerar bra för mig. När vi började lägga till bilderna från boken och skriva om bilderna var det svårt och komplicerat, men det var bra för mig att tänka mera och att förutsäga om boken.  Jag tycker att jag lärde mig mest om hur man att förutsäga och sammanfatta om boken.Dessutom var det bra att se alla gruppernas sammanfattningar, skrivningar och att rätta grammatiska fel. Denna strategi hjälper mig att lära mig mer om grammatiska fel som vi ofta gör.

torsdag 11 september 2014

Sammanfatta om Olivias nya klänning

Olivia vill ha en ny klänning
Olivia släpper inte taget om mamman.



Mamma och Olivia går till tygbutiken.
Olivia och Mamma kommer inte överens om tyger för klänningen.
Olivia blev rasande.



Mamma investerar hela kvällen för att fixa  den förstörda klänningen
Kvällen är lite varm.
Mamma  broderade blommor på klänningen.


















På morgon, ser Olivia sin nya klänningen.
Hon blir mycket glad och kysser till mamma.
Hon tycker om sin  vackra klänning.



tisdag 2 september 2014

Tusen gånger Stackare


"Har vi kommit överens om att hälften av klassen får gå iväg medan rester får stanna kvar och städa? Det här måste du göra någonting åt"

Jag känner mycket irriterad om bildsals läraren. Hon brukat bedriva med populär kille Ludde, och Ludde saboterade annan tjejs bilden, hon vara sa att acceptera ursäkt även om Ludde ursäkt inte var seriös alls.
Hon har orättvis behandling till eleverna. Varför får resten stanna kvar och städa ? De var tysta och snälla eleverna så de accepterade lärarens order utan konflikt? Hon måste ändra det. t.ex. Alla elever måste städa efter klassen. alla eleverna är lika.