Sidorhttp://lasaskrivasamtalalara.blogspot.se/2014/10/hej-marcus.html#comment-form

fredag 12 december 2014

Tillåt vanliga matbutiker att sälja alkohol

Vi kan inte lösa alkoholproblemen i samhället genom att kontrollera köp av alkohol i systembolaget.
Alkoholmissbruk bör istället vara en fråga för sjukvården, där det viktigaste är att det finns goda möjligheter till behandling.
Alkoholister är beroende av alkohol. Systembolaget kontollerar endast öppettiderna då folk kan köpa alkohol och åldern av personen som köper alkohol.
Alkoholister kan alltid köpa alkohol oavsett om vi har ett systembolag eller inte. Alkoholister kan även få tag på alkohol genom alternativa inköpskanaler som t.ex. smuggling eller olaglig hemagjord alkohol.
Om vi tittar på kartan som visar alkoholmissbruket över hela världen så kan vi se att Sverige är på en högre nivå av alkoholmissbruk än vad andra europeiska länder ligger på. Det går även att köpa alkohol i vanliga affärer i dessa länder som t.ex. är Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien etc.
Normala människor kan kontrollera alkohol, men alkoholister kan inte kontrollera sitt drickande av alkohol. De behöver behandling för att kunna kontrollera alkoholen och konsultera deras problem. De kan även behöva fokusera sig på olika aktiviteter.
Om vi tittar på mitt hemland Sydkorea så finns det ett center för alkoholister i alla områden. Det kostar nästan ingenting för att kunna få hjälp från dessa olika center.
Samhället i Sverige borde bry sig om alkoholister och hjälpa dessa människor att komma över deras problem.

Tillåt vanliga matbutiker att sälja alkohol och fixa mer hjälp till alkoholister i det svenska samhället.  Ett samhälle ska vara lyckligt och hälsosamt med frihet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar