Sidorhttp://lasaskrivasamtalalara.blogspot.se/2014/10/hej-marcus.html#comment-form

måndag 10 november 2014

Ska varor med socker ha högre skatt?


Ska varor med socker ha högre skatt?

Sverige har fått en ny regering. Och regeringen vill höja flera skatter som snus, tobak, bilar, gödsel och kärnkraft höjs också.  Men behöver regeringen högre skatt på varor med socker? Varor med socker som Godis är bra på fredagsmys och när man äta varor med socker, känner de glad och bra och när man äta varor med socker, stimulera hjärna effektivt men blir det lättare för att få hålighet och diabetes och fetma etc.

Behöver man höja skatt på varor med socker? Det finns långt och mörkt vinter i Sverige.  Många människor känner deprimerade och tråkiga på vinter. Jag tycker att äta varor med socker hjälpa man avvika depression. Många saker i Sverige är redan dyrare. Varför vill regeringen ha högre skatt på varor med socker?  Att äta varor med socker är personlig frihet och beslut. Regeringen kan inte kontrollera det genom att ha högre skatt på varor med socker.
”Äta bra mat som grönsaker och dricka vara vatten. Det är bra för hälsan.” alla människor vet det även lilla barn. Varför agera regeringen som barnskötare? 

Men å andra sidan, när människor äter varor med socker mycket, drabbas de hälsa problem.
Dessutom, när barn äta varor med socker blir de lättare mera spännande och få tandvärk.
Med den anledningen, är det viktig att kontrollera att äta varor med socker.


Jag tror att äta varor med socker är personlig frihet och beslut. Jag tror att ha högre skatt på det hjälpa inte till människors hälsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar