Sidorhttp://lasaskrivasamtalalara.blogspot.se/2014/10/hej-marcus.html#comment-form

tisdag 27 maj 2014

Reflektion om dödstraff

Reflektion om dödstraff

Jag är nöjd  med min insats under debatten, eftersom jag har lärt många ämnesord om dödsfraff  och att kunna tala med olika verksamma metoder.


Att höra andra människor i debatter var roligast. men det var svårt att hitta material på internet. Ibland kände jag mig arg och frustrerad när jag läste om hemska och kriminella personer.

Förra veckan hade jag en debatt, jag hade tre argument. När jag förberedde dessa argument så kände jag mig nöjd eftersom det är mycket logiska argument. Jag skulle egentligen bara ha ett argument enligt instruktionerna. Jag måste även hålla tiden och endast tala i 3minuter. Jag gjorde om detta och hade då bara ett argment. Jag har insett att det är mera effektivt att bara tala i en kort tid för att övertyga människor. Jag skulle tycker att min bedömning är 8 av 10. 

torsdag 8 maj 2014

Pension-Argumenterande text

Man ska inte höja pensionsåldern till 69 i Sverige.

Statsministern i Sverige föreslår att man ska höja pensionsåldern till 69 i Sverige. Men det är inte effektivt för varken den svenska ekonomin eller för de äldre människorna.

För det första är det cirka 10% arbetslösa i Sverige nuförtiden. Om de höjer pensionsåldern till 69, så får ungdomar inte lika stor chans att kunna få ett arbete. Idag finns det många arbetslösa ungdomar som mer än gärna vill ha ett arbete. Ungdomar utan ett arbete kan lätt bli deprimerade och känna sig utanför det svenska samhället. Därför måste vi se till att fler ungdomar i Sverige får ett arbete.

Många äldre som arbetar hårt kan slita ut sig själva både fysiskt och psykiskt. Av detta skäl behöver vi unga, starka och friska män och kvinnor som tillsammans utför ett bra arbete. Äldre människor har oftast ett svagare minne, vilket kan göra att de äldre människorna glömmer viktiga arbetsuppgifter som skall göras under arbetets gång. Yrken där man även lyfter tunga saker kan påverka kroppen mer negativt om du är äldre.

Är man 65 år gammal så förtjänar man att få vila sin kropp efter allt hårt arbete man har gjort under sitt långa liv. Vid denna ålder är man nog så pass utsliten att man måste få vila.


Medmänniskor .snälla .Lyssna på mig! Man ska inte höja pensionsåldern till 69 i Sverige. Det kan leda till problem för ungdomar och äldre människor. Om man inte  höjer pensionsåldern till 69 kan äldre människor få en lycklig pension och ungdomsarbetslösheten sänks.